16 Medailles op de slotdag brengt ACK-totaal op 58

Een mens zou er zijn tel bij verliezen -eigenlijk gebeurde dat ook een beetje op dag 1- maar het finale verdict na 3 kampioenschapsdagen ….. 58 medailles voor onze ACK-ers: 24 gouden, 19 zilveren en 15 bronzen.  Jawadde…

Eerst een dikke pluim voor alle ACK-ers die onze kleuren verdedigden in Beveren, Stabroek en/of Burcht. Niet enkel de medaillewinnaars, maar al onze atleten deden hun uiterste best en verdienen dan ook ons grenzeloos respect: TOPPERS!  En ook bedankt aan de ouders, want zonder ouders uiteraard geen atleten aan de start, toch niet bij onze jeugd dan 🙂

Op de laatste dag in Burcht traden 13 ACK-ers aan en opnieuw met bijzonder veel succes.  Aanvankelijk leek de regen wat roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk werd het toch een voornamelijk droge namiddag aan ‘de Wallen’.    Drie duo’s pakten dubbel goud: benjamin Emma Vlaeminck (200m en ver), pupil Niels Van Loock (200m en 800m) en master +50 Ilse Konings (200m en 800m).  Daarnaast scoorden we nog 5 zilveren medailles en evenveel brons.  Deze werden behaald door Tess Van loon (benj, zilver 800m en brons 200m), Niels Van Loock (pupil, zilver ver), Jan Van De Watering (min, zilver 800m en brons 200m en ver), Pieter Van De Watering (kad, brons 800m en hoog), Wannes Gotink (zilver 800m) en master +45 Danny Gotink (zilver kogel).

Voor de statistici onder ons, nog een kleine samenvatting van de ACK resultaten over alle drie de dagen.  25 atleten hadden startrecht; 21 daarvan namen ook deel.  Enkel Lisa Gotink, Toon Kustermans en Jan en Casper Van Roey namen -oa door kwetsuren- niet deel.  Bijzonder dikke chapeau aan het zestal dat geen medailles haalde, maar echt wel hun stinkende best hebben gedaan: Frauke en Bob Jacqmain, Sara en Jerome Das, Joey Sebregts en Charlotte Gotink.

In onderstaande tabel een overzicht van alle door ACK behaalde medailles.  We gaan ze niet allemaal terug opnoemen; de cijfers spreken voor zich.  Knap, knap, knap…