Supereditie 9e Bijtjesloop en Turfloop 2016: verslag en foto’s

dsc_0065Naar goede gewoonte prachtig weer, veel volk en een gezellige ambiance op onze 9e editie van de bijtjesloop en turfloop in Heide-Kalmthout.   De 3-10 jarigen waren weer massaal op post; maar liefst 180 kids gaven het beste van zichzelf en gingen met een mooie medaille en een verrassingstas naar huis.  180 kanjers!

 

Om 19u gaf Burgemeester Lukas Jacobs het startschot voor de 5KM en 10KM:  de alom gekende Turfloop.  98 sportievelingen voor de 5Km en 88 voor de 10KM maakten er een leuk en sportief kijkstuk van.  Precies 70 jaar verschil zat er tussen de jongste (7j; Alexander Theys) en de oudste deelnemer (77j; Felix Dietvorst).

dsc_8779dsc_0303De 5KM wedstrijd werd gewonnen door Luc Verheijen bij de mannen (17m18s) en Ingrid Van Giel bij de dames (21m03s).  De moedigsten waren ongetwijfeld 5 brandweermannen die in volledige uitrusting de 5KM aflegden.  Respect!

Proficiat aan alle 97 finishers!

 

De 10 KM wedstrijd werd een gezellige wedstrijd met een superspannend slot.  Nooit eerder werd een categorie beslist met een milimeterspurt, maar dit jaar was het dus zo ver.  Bij de senioren heren trok Dries Van Dijck (34m32s) aan het langste eind in een spurt met Sean Durinck.  Snelste vrouw was Els Van Hooydonck (+40) in een tijd van 41m19s.  Alle winnaars van de 10KM op een rijtje: Vicky Leysen (V-seniors), Els Van Hooydonck (V+40), Carine Van Hooydonck (V+50), Dries Van Dijck (M-seniors), Wim Van Looveren (M+40) en Paul Van Riel (M+50).

Tot slot bedanken we graag alle atleten, supporters en zeker alle helpers om van deze 9e editie opnieuw een topeditie te maken.  Tot volgend jaar!

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor alle foto’s