Het zomerseizoen is begonnen!

In maart werd het winterseizoen afgesloten met de KAVVV veldloop-kampioenschappen. ACK behaalde 7 medailles: goud voor benjamin Niels Van Loock en masters Petra Bresseleers (+35), Ilse Konings (+45) en Carine Van Hooydonck (+50); zilver voor scholier Lisa Gotink en master Jeanine Van Overveld (+55) en brons voor master Wim Van Looveren (+40).

Ondertussen is ook de paasvakantie al achter de rug; dus kunnen we ons opmaken voor een spetterend zomerseizoen. Tijdens de trainingen zullen we, naast loopnummers (spurt en afstand), ook veel aandacht spenderen aan kampnummers: kogel, tennisbalworp (voorbereiding speer), discus, hoogspringen en verspringen.

Om deze atletiekdisciplines aan te leren verwachten we natuurlijk 100% inzet van de atleten op onze trainingen zodat we iedereen de tijd kunnen geven om voldoende te oefenen.

Alle ACK-atleten kunnen ook deelnemen aan pistemeetings in de regio. Alle meetings zijn gratis; je hebt lidkaart, geel nummer en ACK-truitje nodig. Meer info en de hele zomerkalender vind je op de website: www.ack.be. ACK Kalmthout organiseert 2 meetings: zaterdag 20 mei en zaterdag 29 juli; telkens om 14u op den Heikant. In de trainingsweek voorafgaand aan 20 mei organiseren we een 4-kamp voor alle reeksen. Meer info volgt tegen dan.

De jeugdtrainingen op dinsdag en vrijdag blijven onveranderd. De donderdagtraining is enkel voor de wedstrijdgroep (vanaf 2e jaars pupillen); dit wil zeggen atleten die op zeer regelmatige basis aan wedstrijden deelnemen. In geval van twijfel: raadpleeg je trainer!

Tot slot vermelden we graag dat dit seizoen ook volwassenen kampnummers kunnen trainen. Meer info hierover bij Gert Beyers.

Wij wensen iedereen een fijn zomerseizoen!

Het Bestuur en Trainerskorps van ACK.