3 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen medaille op KAVVV veldloopkampioenschappen.

Berekoud was het in Schoten en dat deed het aantal deelnemers duidelijk geen goed.  Maar aangezien atleten geen voetballers zijn, ging het KAVVV veldloopkampioenschap uiteraard gewoon door.  ACK behaalde 9 medailles (3 GOUD, 5 ZILVER en 1 BRONS) en daar zijn we heel blij mee.

De benjamin meisjes trotseerden als eerste de winterse omstandigheden.  13 meisjes aan de start en onze ACK-er Tess Van Loon pakte zilver. Proficiat Tess!

Bij de pupillen jongens hadden we 4 starters, maar Mattis en Mathis (beiden een mooie wedstrijd) kwamen niet in aanmerking voor de titel wegens geen 5 deelnames tijdens het seizoen.  Maar we hadden nog 2 andere kanonnen bij de pupillen en dat leidde naar een 4e plaats voor Niels (3sec van het podium) en goud voor Witse Punselie. Proficiat Witse!

Bij de miniemen liep Jan naar een verdienstelijke 5e plaats; en bij de kadetten was het weer bingo.  Wannes Gotink liep wellicht zijn beste cross van het seizoen en werd solo tweede: zilver dus. Proficiat Wannes!

Gelukkig waren onze dames wél ruim present en het dient gezegd: zij deden het met verve.  3.000 ijzige meters waren hun deel, maar met 6 medailles aan de finish, werd de koude ingeruild voor grote ‘warme’ tevredenheid.  Brons was er voor junior Lisa Gotink.   In de +40 categorie snelde Petra Bresseleers na een zeer mooie cross naar zilver.  Karin Cuypers deed het zelfde in de +45 categorie.  Onze +50 dames Carine Van Hooydonck (goud en beste ACK-dame ‘overall’) en Ilse Konings (zilver) stonden naast elkaar op het podium.  En ouderdomsdeken Jeanine Van Overveld (+55) zorgde voor de kers op de taart met opnieuw goud.  proficiat dames!  Uiteraard waren onze masters dames hiermee ook de beste in het clubklassement.

Bij de heren trad enkele Joris Luyckx aan; hij finishte na 6km op een mooie 6e plaats bij de seniors.  Onze, voor LPG lopende, sponsor Gert Beyers (eigenlijk dus een halve ACK-er :)) nam het brons in de +40 categorie.

Slotsom; jammer van de beperkte aanwezigheid van ACK-ers, maar ook in het algemeen.  Maar wél mooi dat we met 9 medailles terug naar Kalmthout konden.  Bedankt aan alle deelnemers!