Zin in pistewedstrijden?

In maart werd het winterseizoen afgesloten met de KAVVV veldloop-kampioenschappen waarbij ACK maar liefst 9 medailles behaalde. Proficiat Tess Van Loon (ben, zilver), Witse Punselie (pup, goud), Wannes Gotink (kad, zilver), Lisa Gotink (jun, brons), Petra Bresseleers (+40, zilver), Karin Cuypers (+45, zilver), Ilse Konings (+50, zilver), Carine Van Hooydonck (+50, goud) en Jeanine Van Overveld (+55, goud)!

 

 

 

 

Ondertussen is de paasvakantie al achter de rug, dus kunnen we ons opmaken voor een spetterend pisteseizoen. Tijdens de trainingen zullen we naast loopnummers (spurt en afstand), ook veel aandacht spenderen aan kampnummers: kogel, tennisbalworp (voorbereiding speer), discus, hoogspringen en verspringen.

 

 

 

 

 

Met deze willen wij graag reclame maken voor de pistemeetings. Dit zijn wedstrijden die op de piste (lopen) of op het middenveld (kampnummers) plaats vinden, telkens georganiseerd door een club uit onze regio. Op zo’n meeting kan je aan maximaal drie nummers deelnemen. Het gaat dan om zowel spurtnummers (60 tot 400m), langere afstanden (jongsten tot 1000m; dames tot 5km, heren tot 10km) en kampnummers (ver, hoog, kogel, discus, speer). Alle ACK-atleten kunnen gratis deelnemen aan deze pistemeetings. Je hebt enkel lidkaart, geel nummer en ACK-truitje nodig.

Wij onderstrepen graag dat de pistemeetings voor iedereen bedoeld zijn! ACK en KAVVV (Verbond waarbij ACK aangesloten is) pleiten voor gezonde sportbeoefening waarbij alle niveaus sportief aan hun trekken komen. Vanaf 6 jaar tot … ben je welkom en heus niet enkel de allersnelsten of de beste springers/werpers komen aan de start. Het gaat in eerste instantie om de fun!

Aan alle 17 meetings deelnemen is misschien wat veel (maar kan natuurlijk :)); wij raden in ieder geval onderstaande wedstrijden aan, en dan uiteraard vooral de 2 meetings die ACK organiseert op het sportpark Heikant. Op onderstaande wedstrijden zal ook steeds een ACK-verantwoordelijke aanwezig zijn. Meer info en de volledige zomerkalender vind je elders op onze website of op de site van KAVVV-atletiek.

Door ACK aanbevolen wedstrijden:

05/05 Schoten, 14u                       02/06 Schoten, 14u                 08/07 St Niklaas, 13.30u

10/05 Burcht, 14u                          16/06 Stabroek, 14u                 21/07 Brasschaat, 14u

26/05 Kalmthout, 14u            30/06 Beveren, 14u                 28/07 Kalmthout, 14u

Alle atleten die tijdens het seizoen aan minstens 5 (van de 17) pistewedstrijden hebben deelgenomen, kunnen in augustus meedoen aan de KAVVV piste-kampioenschappen. Deze vinden plaats in Beveren (11/08), Stabroek (18/08) en Burcht (25/08).

Bij verdere vragen, kan U uiteraard altijd bij onze trainers of bestuursleden terecht. Wij wensen iedereen alvast een fijn zomerseizoen!