19 medailles voor onze ACK-ploeg op dag 1 van de pistekampioenschappen

Ieder jaar in augustus vinden traditioneel de KAVVV piste-kampioenschappen plaats en dat gespreid over 3 zaterdagen.  Zaterdag 11/08 was het voor de eerste dag verzamelen geblazen in Beveren waar, onder een leuk zomerzonnetje, de strijd om medailles plaatsvond.  Wellicht door vakanties waren niet alle reeksen even goed bezet, maar zoals steeds hebben de afwezigen ongelijk.

25 ACK-ers namen tijdens het seizoen deel aan voldoende wedstrijden om te mogen deelnemen aan de kampioenschappen;  18 daarvan waren zaterdag aanwezig.  Alle ACK-ers deden uiteraard hun uiterste best in hun 2 of 3 disciplines.  Uiteindelijk bedroeg de buit 8 gouden, 7 zilveren en 4 bronzen medailles.

Via onderstaande links kunnen uitslagen en foto’s geraadpleegd worden; wij geven graag in een notendop de belangrijkste resultaten.

Bij de benjamin meisjes, een sterk bezette reeks met 11 atletes, kwamen Emma Vlaeminck, Frauke Jacqmain, Tess Van loon en Sara Das aan de start.  Mooie resultaten van onze jongste dames en zelfs 2 maal eremetaal.  Tess haalde brons bij het kogelstoten, Emma pakte zilver op de 60m.  Bij de mannelijke leeftijdsgenoten haalde Kobe Regnard zilver op de 60m en brons bij het kogelstoten.

Voor de pupillen jongens, ook met 11 met oa onze Niels Van Loock, Bob Jacqmain, Jerome Das en Joey Sebregts stonden de zelfde disciplines op het programma.  Niels zagen we twee keer terug op het podium: goud op de 60m en zilver bij het kogelen.  En als kers op de taart, liep hij de 60m in een nieuw clubrecord bij de pupillen (8s79).

Bij onze miniemen waagden Charlotte Gotink en Ashley Sebregts zich aan discus en hoogspringen.  Met succes, zeker voor Ashley die goud (discus mét nieuw clubrecord 20m38) en zilver (hoog) pakte.

Kadet Wannes was goed voor 2 zilveren medailles bij de werpnummers discus en kogel en snelde naar goud op de 1.500m.

De seniors heren Niels Thys en Dieter Beunen waren niet enkel op medaillejacht, maar nog meer op clubrecordjacht.  En met succes!  Niels sprong 1m71 hoog (goud én clubrecord); Dieter wierp 30m18 bij discus (zilver én clubrecord).  Dieter haalde overigens ook nog zilver bij het hoog.

Bij de masters +50 knalden onze dames naar enkele mooie prestaties.  Ilse Konings won goud op de 400m in een heel scherpe tijd (net geen clubrecord). Carine Van Hooydonck nam van elke kleurtje 1 medaille: 1.500m goud, 400m zilver en discus brons.

Onze masters heren domineerden het discuswerpen in hun reeks;  Danny Gotink bij de +45, Walter Van Boven bij de +60.  Daarnaast haalde Danny brons bij het hoogspringen.

Een lange maar succesvolle dag dus in de schaduw van het Freethielstadion voor onze ACK-ploeg.  Onze complimenten aan onze 18 toppers: ACK is fier op jullie!!  En uiteraard smaakt dat naar meer, te beginnen nu zaterdag in Stabroek voor de 2e kampioenschapsdag.  Wij hopen op vele ACK-ers!

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de foto’s (fotograaf Petra Neys)