Pistekampioenschappen dag 2 = leuk dagje sporten… én 21 ACK-medailles!!

Voor de 2e kampioenschapsdag moesten we dit keer gelukkig geen files trotseren; onze buren van ACSS in Stabroek waren immers gastheer voor een leuk middagje ‘atletieken’…

Het menu was vrij divers, het weer was prima (altijd wel een windje in Stabroek), de organisatie was goed (even wat printer problemen, maar dat kan altijd gebeuren), en de ACK-prestaties waren super.  Tevreden atleten, fiere ouders, een pak PR’s en een korfje van 21 ACK-medailles. Een overzicht van een middagje zwoegen, zweten en genieten…

Opnieuw flinke tegenstand voor onze benjamin dames, maar daar weten Frauke, Emma en Tess wel raad mee.  Knallen is wat onze jongsten deden en dat leverde zo maar eventjes 3 medailles op: goud en zilver voor Emma Vlaeminck (100m en hoog) en brons voor Tess van Loon (hoog).  Emma en Tess sprongen even hoog als de winnares, maar dan tellen de vorige sprongen ook mee. Toch heel knap! Hun mannelijke collega Kobe Regnard nam deel aan de zelfde proeven en ging met een bronzen plak (100m) naar huis.

Eén categorie hoger (pupillen) stond er weer geen maat op Niels Van loock: goud op de 100m, zilver op het hoog. In de zelfde reeks presteerden ook Joey Sebregts en Bob Jacqmain sterk.

Van miniem Ashley Sebregts weten we dat ze veel werptalent heeft en ja hoor… goud bij het speer.  Haar mannelijke collega-miniem Jan Van de Watering kon natuurlijk niet achterblijven en ging met de zelfde kleur naar huis.

De kadetten-reeks was vorige week nog dunnetjes bevolkt, maar dat was nu met 8 atleten gelukkig anders.  ‘Onze’ Pieter Van De Watering en Wannes Gotink stonden meer dan hun mannetje en laatst genoemde mocht de bronzen medaille bij het speerwerpen in ontvangst nemen.

Dit jaar hebben we een bijzonder sterke seniorsgroep.  Niels kon er niet bij zijn, maar Dieter Beunen en Steven Schrauwen schitterden op 100m, ver en speer.  Gevolg: een bont gekleurde Dieter (goud ver, zilver speer en brons 100m) en een zilver-bronzen Steven (resp ver en speer).

En wat dan gezegd van onze oudjes/masters, nou ja, met alle respect gezegd hoor want ook Uw verslaggever hoort daar bij 🙂  Onze +50-ers Carine Van Hooydonck en Ilse Konings zijn van het nogal competitieve type en nemen geen genoegen met een bijrol.  Onderling toonde Ilse zich de beste op de 100m (goud voor Ilse, brons voor Carine), Carine liep nadien nog een fantastische 3000m (goud) en wierp de speer naar zilver.  Onze master mannen moesten niet onderdoen met 3 gouden medailles: Danny Gotink (+45) bij het speer en Walter Van Boven (+60) bij speer en 100m.  En voor alle duidelijkheid, de masterpodia waren allemaal maximaal gevuld; geen ‘gemakkelijke’ overwinningen dus…

Wellicht bent U ondertussen de tel kwijt, maar alles samen brengt dat 21 medailles op: 10 x goud, 5 x zilver en 6 x brons.  Maar vooral 17 ACK-ers die het beste van zichzelf geven, dat doet een mens genieten.  En laat dat nu net zijn wat éne Willy enkele uren eerder op Pukkelpop als advies gaf: ‘geniet van het leven’… En dat doen we!

Tot volgende week!

Klik hier voor actiefoto’s van onze ACK-ers

Klik hier voor waar -hopelijk snel- de volledige uitslag zal komen (site KAVVV)