Succesvolle 11e Bijtjesloop en Turfloop

Het was weer genieten in Heide-Kalmthout voor alweer onze 11e editie van de bijtjesloop en turfloop.  Om 18u gingen in 3 verschillende reeksen meer dan 150 kids van start voor een rondje van zo’n 500m.  Veel enthousiasme, inspanningen en soms ook enkele traantjes later, volgde de beloning: een verrassingszak, medaille en voor sommigen een mooie beker op het podium.  TOPKIDS!

Om 19u stonden 200 lopers aan de start van de 5km en 10km.  Uiteindelijk telden we 108 finishers op de 5km en 89 op de 10km.  Overwinningen waren er voor Hans Verbist (16m15s) en Elke Smeets (21m23s) op de 5km.  Bij de 10km stond er geen maat op Britt Van Thillo bij de dames met een knappe tijd van 36m11s.  Haar moeder Els Van Hooydonck won de +50 categorie (43m09s) en Nancy Van den Brande was de beste bij de +40 (45m57s).

Bij de heren zagen we op de 10km een spannende strijd tussen Niels Goderis en Lex Van Den Wijngaert.  Uiteindelijk won deze laatste in een schitterende tijd van 31m37s.  Frederik Sleutel (+40, 36m23s) en Marc Tampère (+50, 38m31s) wonnen de andere reeksen.

Het werd dankzij een pak atleten en supporters, gecombineerd met het mooie weer opnieuw een heel leuke editie.  Wij danken alle aanwezigen en zeker ook onze ploeg helpers die opnieuw zorgden voor een puike organisatie.  Tot volgend jaar!

Klik hier voor foto’s bijtjesloop (foto’s Petra Neys)

Klik hier voor foto’s Turfloop (foto’s Petra Neys)

Klik hier voor volledige uitslag Turfloop.