Tussenstand criterium na 3 wedstrijden: Milla, Pieter en Jeanine aan de leiding!

Na de crossen in Wommelgem, Schoten en Stabroek, zijn we precies halverwege het KAVVV crosscriterium. Tijd voor een eerste tussenstand dus. (klik hier voor de volledige tussenstand).  44 ACK-ers namen aan minstens 1 criteriumcross deel en zijn dus opgenomen in het klassement.  Met 3 eerste plaatsen, 3 tweede plaatsen, 1 derde plaats en 7 TOP-10 plaatsen, oogt de balans halverwege erg mooi.  Onze jeugd staat vaak talrijk aan de start; bij de volwassenen is dat helaas minder het geval met slechts 6 gerangschikte ACK-ers.

Bij de benjamins voert ACK beide klassementen aan na 3 (op 3) overwinningen van Milla Punselie en 2 overwinningen en een 2e plaats voor Pieter Verbiest.  Dat heet dan ‘domineren’.  We noteren 15 geklasseerde ACK-ers bij de pupillen, waar Niels Van Loock voorlopig de tweede plaats in beslag neemt.  Bij de miniemen eveneens een mooi aantal ACK-ers, dertien om precies te zijn.  Eerstejaars Witse Punselie staat knap 2e.

Vanaf de kadetten neemt het aantal ACK-ers helaas wel fors af.  Het zal Pieter Van De Watering worst wezen; hij staat voorlopig 2e na een redelijk ongenaakbare ACSS-er.  Bij de volwassenen staat Jeanine Van Overveld (+55) uiteraard riant eerst na haar 3 mooie overwinningen; ‘buiten categorie’ wordt zoiets ook genoemd.  Bij de heren vermelden we nog graag de zeer mooie 3e plaats voor Joris Luyckx. Bijzonder knap als 36-jarige temidden van een peloton jonkies.

Aanstaande zaterdag staat de 4e cross al op het programma, aan de oevers van de Schelde in Burcht (org ZWAT).  In 2019 volgt dan nog de cross bij ons aan de Heikant (2 feb; org ACK) en de afsluiter in Zandhoven (9 maart; org APSO).

Voor het eindklassement tellen de 5 beste prestaties.  Bij een atleet die dus alle criteriumcrossen meedoet, wordt de slechtste prestatie afgetrokken.  Kortom, iedereen die aan 5 of 6 criteriumcrossen deelneemt, kan het criterium winnen.  En iedereen die aan minstens 4 crossen deelneemt, krijgt een mooie beker.

En uiteraard zijn er naast de criteriumcrossen, nog veel andere wedstrijden om aan deel te nemen. We herhalen nog graag dat iedereen die tijdens het seizoen aan 5 (eender welke) crossen heeft deelgenomen, startrecht heeft op het KAVVV kampioenschap, op 16 maart in Sint Niklaas. (org KAVVV)

Succes iedereen!