Zin in pistewedstrijden?

De eerste pistewedstrijden van het seizoen zijn al achter de rug.  Met deze willen we dan ook graag reclame maken om deel te nemen aan pistemeetings.  Dit zijn wedstrijden die op de piste (lopen) of op het middenveld (kampnummers) plaats vinden, telkens georganiseerd door een club uit onze regio.  Op zo’n meeting kan je aan maximaal drie nummers deelnemen.  Het gaat dan om zowel spurtnummers (60 tot 400m), langere afstanden (jongsten tot 1000m; dames tot 5km en heren tot 10km) en kampnummers (ver, hoog, kogel, discus, speer..).  Alle ACK-atleten kunnen gratis deelnemen aan deze pistemeetings. Je hebt enkel lidkaart, geel nummer en ACK-truitje nodig.

Wij onderstrepen graag dat de pistemeetings voor iedereen bedoeld zijn! ACK en KAVVV (het Verbond waarbij ACK aangesloten is) pleiten voor gezonde sportbeoefening waarbij alle niveaus aan hun trekken komen.  Vanaf 6 jaar tot … ben je welkom en heus niet enkel de allersnelsten of de beste springers/werpers komen aan de start.  Het gaat in eerste instantie om de fun!

Aan alle meetings deelnemen is misschien wat veel (maar kan wél natuurlijk); er zijn best veel wedstrijden in de buurt, bijvoorbeeld bij onze vrienden van GAV (Gooreind), ACSS (Stabroek) en SAV (Schoten).  En natuurlijk hopen wij jullie zeker te zien op de meeting die ACK organiseert op het Sportpark Heikant op 25/05.  Meer info en de volledige zomerkalender vind je op onze website of op de site van KAVVV Atletiek.  Op deze laatste vindt U ook telkens het detailprogramma van iedere wedstrijd.

Alle atleten die tijdens het seizoen aan minstens 5 pistewedstrijden hebben deelgenomen, mogen in augustus meedoen aan de KAVVV pistekampioenschappen.  Deze vinden plaats in Beveren (10/08), Stabroek (17/08) en Burcht (24/08).  Hier wordt gestreden voor de KAVVV-titels.  De ACK’ers die kampioen worden in een discipline, worden ook gehuldigd door de Gemeente Kalmthout als verdienstelijk sporter 2019.

Bij verdere vragen kan U uiteraard altijd terecht bij onze trainers of bestuursleden.  Wij wensen iedereen alvast een fijn zomerseizoen!