13 medailles voor ACK op eerste piste kampioenschapsdag

Op de dag dat vele duizenden wandelaars de Dodentocht in en rond Bornem tot een goed einde trachten te brengen, vindt traditioneel ook de eerste KAVVV pistekampioenschapsdag (oei, hoe spel je dat 🙂 ) plaats. Enkele ACK-ers deden het weer schitterend op de jaarlijkse hoogmis voor de geoefende en minder geoefende wandelaar. Maar daar gaan we het hier verder niet over hebben, wél over hoe onze ploeg het deed op de piste in Beveren.

25 ACK-ers deden in de loop van het seizoen mee aan minstens 5 wedstrijden en hadden daardoor startrecht op de KAVVV pistekampioenschappen. Door verloven, werk en de reeds vernoemde Dodentocht (proficiat Toon Kustermans) was onze ploeg uiteindelijk 11 man/vrouw sterk.

Bij de jongsten deden pupilen Emma, Tess, Frauke en miniem Bob hun stinkende best met enkele mooie prestaties en PR’s. Maar eremetaal zat er net niet in. Toch heel knap gepresteerd!

Onze 7 overige deelnemers gingen met minstens 1 medaille naar huis bij diverse loop-, spring- en werpnummers. Broer en zus Sebregts (pupil Joey en miniem Ashley) kunnen met 5 exemplaren de living opfleuren. Ashley zorgde daarbij ook voor een nieuw clubrecord discuswerpen (21m20).

Bij de volwassenen pakte Elfi Koyen (V+40) in haar eerste seizoen meteen 2 medailles met oa goud op de 400m. Ook Steven Schrauwen (seniors discus) en Walter Van Boven (M+60 discus) wonnen hun categorie en dus goud. Niels Thys (seniors hoog) en Danny Gotink (discus M+45) moesten met zilver tevreden zijn.

De kop is eraf en met 6 gouden, 3 zilveren en 4 bronzen medailles kunnen we best tevreden zijn. Hopelijk is de ploeg volgende week in Stabroek iets groter en de korf medailles bijgevolg nog zwaarder.

De totale medailleoogst: GOUD voor Elfi Koyen (V+40, 400m), Joey Sebregts (pupil, Kogel), Ashley Sebregts (miniem, kogel en discus), Steven Schrauwen (seniors, discus) en Walter Van Boven (M+60 discus). ZILVER voor Joey Sebregts (60m), Niels Thys (seniors, hoog) en Danny Gotink (M+45 discus). BRONS voor Ashley Sebregts (400), Elfi Koyen (discus), Niels Thys (discus) en Steven Schrauwen (hoog).