Succesvolle ACK-ploeg op dag 2 pistekampioenschappen

Na de mooie eerste dag in Beveren, zorgde een 13-koppige ACK-ploeg opnieuw voor een pak mooie prestaties op dag 2 van de pistekampioenschappen in Stabroek (org ACSS). 18 stuks eremetaal werden gewonnen; 9 gouden, 3 zilveren en 6 bronzen om precies te zijn.

Enkele ACK-toppers domineren al een heel seizoen hun reeks en dat uit zich in een pak gouden medailles. Pupil Niels Van Loock was de beste in zijn 2 nummers: 100m en hoogspringen. Ashley Sebregts won de zelfde nummers bij de miniemen en voegde daar ook nog de 1e plaats bij het speerwerpen aan toe. Eveneens 3 gouden medailles voor onze ouderdomsdeken, Walter Van Boven (+60). Hij won 100m, ver en speer telkens met veel overtuiging in een nochtans sterk bezet deelnemersveld.

Bij de jeugd sprongen en liepen ook onze andere youngsters naar mooie resultaten. Benjamins Sara Das, pupillen Emma Vlaeminck, Joey Sebregts en Frauke Jacqmain en miniemen Jerome Das en Bob Jacqmain zijn bijna wekelijks van de partij en verdedigen de ACK-eer telkens met verve. Medailles waren er voor Joey (zilver hoog en brons 100m) en Bob (brons bij speer en hoog).

Bij de scholieren is traditioneel het deelnemersveld kleiner, maar 16/17 jarige kerels gaan wel telkens volop de strijd aan wat vaak mooie duels oplevert. Wannes Gotink werd 2e bij speer en 3e op de 100m en ver.

Bij de volwassenen, traden naast de reeds vernoemde Walter Van Boven (+60) nog 3 ACK-ers aan. Senior Joris Luyckx liep een knappe 10km, brons in 37m47s. Master +45 Danny Gotink werd 4e bij zijn minst favoriete werpnummer, speer. In de V+50 categorie tenslotte pakte Ilse Konings zilver op de sprint (100m) en een mooie gouden plak op de 3000m.

De medailleoogst:
GOUD voor pupil Niels Van loock (100m en hoog), miniem Ashley Sebregts (100m, speer, hoog), V+50 Ilse Konings (3000m) en M+60 Walter Van Boven (100m, speer en ver).
ZILVER voor V+50 Ilse Konings (100m), pupil Joey Sebregts (hoog) en scholier Wannes Gotink (speer).
BRONS voor Joey Sebregts (100m), Wannes Gotink (100m en ver), miniem Bob Jacqmain (speer, hoog) en senior Joris Luyckx (10.000m).

Proficiat aan onze 13 helden!