Alles over 12e Bijtjesloop en Turfloop

Op 12 edities hebben we hooguit 1 of 2 keer te maken gehad met slechte weersomstandigheden en ook nu was het goede weer van de partij. Dit zorgde opnieuw voor een grote opkomst van onze kids. 149 lopertjes deden mee aan de Bijtjesloop en werden achteraf beloond met een mooie medaille en verrassingszak. Toppertjes!

Voor de Turfloop waren er dan weer iets minder inschrijvingen, maar dat kon de pret niet derven. We geven onszelf een dikke 10 voor sfeer en gezelligheid :). Dikke pluim opnieuw voor onze gemeentelijke brandweer die met zessen (5 mannen en 1 vrouw) strak in het brandweerpak de 5 kilometer aflegden. Chapeau!

De 5km werd gedomineerd door enkele OLSE-jongeren, met een klinkende overwinning voor Lukas Maes in een prachtige 15min58s. Bij de dames was Hanne Vetters de beste in 22min04s. 87 lopers finishten de 5km met opvallend veel jongeren uit ‘eigen huis’. Mooi zo!

De 10km kende een lagere opkomst met 47 finishers. Ook hier ging de overwinning naar atleet van een bevriende atletiekclub in de persoon van Bart Spruijt van ESAK. Hij kwam over de finish na 34min25s, ruim een minuut voorsprong op nummer 2, Hannes De Bock. Bij de dames was de overwinning duidelijk voor Elly Kerstens in een tijd van 39min49s.

De 40+categorie werd gewonnen door Roel Smits en Marijke Jacobs. Bij de 50-plussers stonden Karel Teunkens en ACK-trainster Carine Van Hooydonck op het hoogste schavotje.

Vooraleer bloemen, manden en geldprijzen werden uitgedeeld, werd Jan Adams in de bloemetjes gezet. Jan was de bedenker van de Turfloop en nam jarenlang met Luk Keuppens de coƶrdinatie voor zijn rekening. Hij neemt nu een stapje terug wat hem in ieder geval het voordeel geeft dat hij kan deelnemen šŸ™‚ Bedankt Jan voor al die jaren!

Het was weer een fijne avond waarbij iedereen tevreden huiswaarts kon. Bedankt aan de sponsors, de atleten, de supporters en natuurlijk onze ruime ploeg helpers. Afspraak volgend jaar voor editie 13!

Klik hier voor foto’s bijtjesloop

Klik hier voor foto’s Turfloop

klik hier voor volledige uitslag Turfloop