Tussenstand crosscriterium na 3 crossen

Nu de criteriumcrossen in Wommelgem, Schoten en Stabroek achter de rug zijn, krijgt het tussenklassement al aardig vorm. 48 ACK-ers namen aan minstens 1 criteriumcross deel en zijn dus opgenomen in het klassement. Maar liefst 25 ACK-ers namen aan alle drie de crossen deel en zijn dus sowieso bovenaan het klassement terug te vinden.

Misschien nog even uitleggen hoe het klassement werkt. Bij iedere deelname worden punten verdiend, 100 punten voor de winnaar, 98 voor de tweede, 97 voor de derde en zo telkens 1 puntje minder. Na de zes criteriumcrossen worden de 5 beste resultaten bij elkaar geteld en het eindklassement opgemaakt. Als je het criterium wil winnen, moet je dus aan 5 of 6 criteriumcrossen deelnemen. Maar aangezien deelnemen minstens even belangrijk is dan winnen, worden alle atleten met 3 deelnames en meer, beloond met een beker.

Drie ACK-ers voeren voorlopig hun reeks aan. Scholier Pieter Van De Watering, V+55 Jeanine Van Overveld en M+60 Toon Kustermans. Voorts zijn er TOP-3 plaatsen voor pupil Lucas Brughmans (3e), miniemen Witse Punselie (2e) en Niels Van Loock (3e) en scholier Wannes Gotink (3e).

Later dit seizoen volgen nog de criteriumcrossen van Burcht (ZWAT, 07/12), Kalmthout (ACK, 01/02) en Zandhoven (APSO, 14/03); In Zandhoven vindt ook de bekeruitreiking plaats.

Klik hier voor het voorlopige klassement.