Tussenstand criterium na 4 crossen

Afgelopen weekend (07/12) werd de 4e criteriumcross in Burcht afgewerkt. Op een drassig parcours zetten 24 ACK-ers hun beste beentje voor. Overwinningen waren er voor pupil Pieter Verbiest en masters Jeanine Van Overveld (V+55) en Toon Kustermans (M+60).

In de tussenstand van het crosscriterium staan 50 ACK-ers genoteerd. Misschien nog even uitleggen hoe het klassement werkt. Bij iedere deelname worden punten verdiend, 100 punten voor de winnaar, 98 voor de tweede, 97 voor de derde en zo telkens 1 puntje minder. Na de zes criteriumcrossen worden de 5 beste resultaten bij elkaar geteld en het eindklassement opgemaakt. Als je het criterium wil winnen, moet je dus aan 5 of 6 criteriumcrossen deelnemen. Maar aangezien deelnemen minstens even belangrijk is dan winnen, worden alle atleten met 3 deelnames en meer, beloond met een beker.

Er resten nog 2 criteriumcrossen, Kalmthout (01/02) en Zandhoven (14/03) waar ook de bekeruitreiking plaats vindt. Uiteraard zijn er dit seizoen, naast deze 2 criteriumcrossen, nog veel andere crossen. De kalender vindt U elders op deze site.

Klik hier voor tussenstand criterium na 4 crossen.