Roparunners doorkruisen 3 landen in 48 uur!

Sluit even je ogen en kijk in gedachten om je heen: je bent in Parijs! Ergens in de schaduw van de Eiffeltoren, begin je te lopen in noordwestelijke richting. Je blijft rennen tegen een strak tempo van 12 km per uur, twee dagen en twee nachten lang; non-stop. Over de kasseiwegen van Roubaix, dwars door het bos van Wallers, gaat het richting Belgische grens. En dan via drie Vlaamse provincies, over Antwerpen naar Nederland. Terwijl je voeten branden en je benen verzuren zie je tweemaal de zon opkomen en weer ondergaan. Maar je blijft rennen en hijgen, tot je uiteindelijk in de ochtendschemering Rotterdam bereikt, 48 uur later en 507 kilometer verder.  

Dat is precies wat de negentien ACK’ers van Roparun-team 314 van plan zijn op 30 mei. De Roparun is een estafetteloop voor het goede doel, die elk jaar plaatsvindt in het Pinksterweekend. De start wordt dit jaar gegeven op zaterdag 30 mei 2020 in Parijs.  Bedoeling is om te finishen op maandag 1 juni 2020 op de Binnenrotte in Rotterdam. Het Roparun-team uit Kalmthout bestaat uit acht estafettelopers die elkaar continu om de twee kilometer aflossen, omringd door fietsbegeleiders, chauffeurs, koks, masseurs, mecaniciens en supporters.

Maar eigenlijk is dit epische avontuur de bekroning van een halfjaar intensieve voorbereiding  en logistieke planning. Want het hoofddoel van deze sportieve prestatie is geld ophalen om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, draaglijker helpen maken.  

Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” is het motto van de Stichting Roparun. Iets waar de negentien Kalmthoutse loopvrienden zich graag voor engageren. Maar daarvoor hebben ze jouw steun nodig. Naast de sportieve uitdaging willen we je daarom graag op de hoogte houden van al hun fondsenwervingen en acties.

Je kan dit hartverwarmende initiatief natuurlijk nu al steunen door storting op rekeningnummer BE33 7360 6421 2246 van ‘Roparun Team 314’ met vermelding ‘sympathisant’. Elke euro is meer dan welkom!

Tel mee met ons af naar zaterdag 30 mei 2020 !

Noot van ACK: Roparun Team 314 is een privé-initiatief van 19 ACK-vrienden. ACK draagt dit initiatief een zeer warm hart toe. Indien U hier vragen over hebt, kan U terecht bij één van deze 19 mensen of op hun Facebook pagina Roparun Team 314. Alvast alle succes kanjers!