Update corona 03/05

We hopen dat iedereen gezond is en, ondanks alles, de tijd nuttig en aangenaam kan doorbrengen.  Stilaan zal het gewone leven de draad weer gaan oppikken.  Veel bedrijven starten morgen weer op en de scholen volgen snel, zij het allemaal mondjesmaat.  Voor een actieve sportbeleving in groep is het echter nog te vroeg.

Vanaf morgen worden de regels voor enkele sporten wat versoepeld, echter voor atletiek is dit nog zeer beperkt.  Concreet mogen we, naast gezinsleden, met maximaal 2 andere personen gaan lopen, uiteraard mits behoud van de 1,5 meter afstand.  Goed nieuws is dat de Gemeente Kalmthout beslist heeft om piste en Finse piste opnieuw open te stellen (vanaf 04/05).  Het spreekt voor zich dat ook op de piste de zelfde regels gelden mbt met wie en hoe je kan lopen. Gelieve ook enkel banen 3 en 4 te gebruiken.

Dit betekent helaas nog niet dat trainingen kunnen heropgestart worden.  We vrezen dat dat dat nog wel even zal duren.  Ook voor KAVVV-wedstrijden is het nog even wachten.  Sowieso zijn alle meetings tot 31/05 al afgelast en zijn evenementen met publiek tot 31/08 al verboden.  Vermoedelijk zal na de volgende Veiligheidsraad meer duidelijkheid komen wanneer we onze geliefkoosde sport weer in groep kunnen beleven.

Het ACK-Bestuur zal zich buigen over een aantal scenario’s voor de komende weken/maanden en ten gepaste tijde de nodige beslissingen nemen.  Uiteraard steeds met 100% respect voor de opgelegde regels.  Laten we onze jeugd doortrainen in de zomermaanden, gaat onze pistemeeting van 25/07 door, gaan we in kleinere groepen werken, gaat de Turfloop door, kan het nieuwe seizoen starten op 01/09, … het zijn allemaal vragen die we hopelijk zo snel mogelijk kunnen beantwoorden.

Tot slot, laten we niet vergeten wat het allerbelangrijkste is: onze gezondheid. We zullen 2020 niet licht vergeten, maar laten we er met zijn allen voor zorgen dat we er gezond en wel op zullen kunnen terugkijken.
TAKE CARE!

Sportieve groeten van het ACK-Bestuur.