Update corona 21/05: gedeeltelijke opstart jeugdtrainingen

Deze week zijn de volwassenen succesvol en volledig volgens de voorschriften terug aan de trainingen begonnen. Na overleg met onze trainers hebben we besloten om ook de jeugd -gedeeltelijk- terug op te starten. Met name de miniemen (en ouder) kunnen terug aan hun geliefkoosde sport beginnen. Gelieve dit bericht volledig te lezen, aangezien er belangrijke afspraken én veranderde trainingsuren gelden.

De miniemen worden vanaf dinsdag 26 mei terug verwacht op het normale uur, 19u. Scholieren en juniors volgen de zelfde dag om 20u (hun gewone uur). Kadetten worden op donderdag verwacht om 19u, wat dus anders is dan voor de coronacrisis. Deze maatregelen zijn nodig om niet tegelijkertijd met te veel atleten op onze piste te zijn. Pupillen en benjamins gaan nog even geduld moeten hebben en zullen zeker niet opstarten voor 8 juni. Wij realiseren ons dat dat niet leuk is voor hen, maar we willen stapsgewijs zorgen voor een verantwoorde opstart.

Om alles goed en veilig te laten verlopen gelden volgende afspraken:

  • Ouders/begeleiders mogen kinderen afzetten, maar niet voor 18.50u. Ouders/begeleiders mogen niet blijven kijken tijdens de training.
  • Alle atleten worden bij toegang van de piste in een groep ingedeeld. Zij zullen op dat moment ook hun handen moeten ontsmetten.
  • Er wordt gewerkt in groepen van maximaal 10 kinderen. Wij voorzien hiervoor voldoende trainers.
  • Mondmaskers zijn niet nodig. Wij respecteren de ‘social distancing’ regels. Eventueel gebruikt materiaal wordt ontsmet.
  • De ganse training werken de atleten met de zelfde trainer en de zelfde groep.
  • Na de training zal de trainer zorgen voor een veilig afscheid. Kinderen mogen aan de piste opgepikt worden.
  • De kleedkamers en toiletten blijven gesloten. Dus thuis nog even naar het WC…
  • Men mag drinken meebrengen. Gelieve naam te voorzien op de drinkbus.

Wij hopen met deze maatregelen opnieuw een verdere stap te zetten richting ‘normaal’.

Gelieve onderstaande ‘spelregels’ nog eens goed door te nemen en met Uw kinderen te bespreken. Samen zorgen we voor een leuke en veilige heropstart!

Sportieve groeten van het ACK-Bestuur en de trainers!