Crosscriterium kent ontknoping in Zandhoven

Wat normaal in maart plaats vindt, werd dit jaar, om de gekende redenen, verschoven naar september. We hebben het natuurlijk over de laatste criteriumcross én bijhorende bekeruitreiking. Plaats van afspraak was, zoals steeds, Zandhoven. De organiserende club APSO en de federatie KAVVV hadden zeker hun best gedaan om alles corona-proof te laten verlopen. Een atletiekpubliek blijkt toch een gedisciplineerde groep mensen te zijn. Chapeau!

Crossen in zo’n 25 graden blijft iets surreëel, maar atleten en supporters lieten het niet aan hun hart komen. Iedereen was duidelijk blij om nog eens een wedstrijd te kunnen meemaken. Voor 2 ACK-ers verliep de wedstrijd wel erg positief, vertaald in winst voor V+55 Jeanine Van Overveld en scholier Pieter Van De Watering. Enige droevige noot was er voor de start van de masters. We hielden een minuut stilte voor onze veel te vroeg ontnomen vriend Jan Adams, voorafgegaan door een klein woordje door onze voorzitter.

En dan was er uiteraard de bekeruitreiking. Maar liefst 37 ACK-ers deden aan minstens 3 criteriumcrossen mee en kregen dus een mooie beker. De ACK-jongens/heren waren duidelijk in de meerderheid (24 versus 13 dames/meisjes), maar onze pupillen meisjes waren met 9 bekers dan weer de best vertegenwoordigde categorie. Goed gedaan iedereen!

ACK behaalde 13 TOP-5 plaatsen in de diverse categorieën. Vier ACK-ers schreven het criterium binnen hun categorie op hun naam en kregen dus de allergrootste beker. Het gaat om pupil Pieter Verbiest, scholier Pieter Van De Watering, V+55 Jeanine Van Overveld en M+60 Toon Kustermans.

Dikke proficiat aan alle deelnemers en in het bijzonder aan de 37 ACK-ers die een beker bij op hun kast kunnen zetten! En laat nu het volgende seizoen maar beginnen. Noteer alvast 3/10, eerste cross in Berendrecht (later meer).

Klik hier voor uitslag criterium