30-koppige ACK-ploeg aan de slag in Schoten (2e criteriumcross)

Na de succesvolle start van het crosscriterium in Wommelgem, stond één week later traditioneel de 2e criteriumcross op het programma. Plaats van afspraak: het park van Schoten. 30 ACK-ers kwamen in diverse categorieën aan de start waarbij vooral onze miniemen meisjes met 8 jongedames zeer goed vertegenwoordigd waren.

Zoals steeds deden alle atleten hun uiterste best en werden mooie resultaten opgetekend. Drie ACK-ers wonnen hun categorie: Scholiere Jente Broeckx, Pupil Corneel Brughmans (met Tim Staut als 2e) en miniem Pieter Verbiest. In deze laatste categorie kleurde het ganse podium blauw met ACK-ers Joren Luyckx en Arne Schrauwen als 2 en 3 (foto: onze 4 miniemen jongens).

Onze miniemen jongens met links winnaar Pieter Verbiest (foto Debby Goetschalckx).

Twee criteriumcrossen gelopen; dat betekent uiteraard ook een eerste tussenstand. Hierin neemt ACK maar liefst 4 maal de leiding in de in totaal 10 jeugdcategorieën. Die voorlopige eerste plaats is er voor Tim Staut (pupil), Pieter Verbiest (miniem), Elias Boistay (kadet) en Jente Boeckx (scholier). Onze, iets oudere, rots in de branding Toon Kustermans staat voorlopig 2e in de +60 categorie. We herhalen graag dat op het einde van het criterium de 5 beste resultaten (op 6 crossen) in aanmerking komen voor het eindklassement.

Alle uitslagen en tussenstand op site KAVVV: KLIK

Volgende cross = 30/10 Gooreind

Volgende criteriumcross = 20/11 Stabroek

Noteer ook alvast: 27/11 sprintcross ACK