ACK Jeugd domineert het KAVVV crosscriterium!

Op zaterdag 12 maart vond de 6e en laatste criteriumcross plaats, traditioneel in Zandhoven (org APSO). Aansluitend werden de mooie bekers uitgereikt aan alle atleten die aan minstens 3 crossen deelnamen. Om het criterium te winnen moet je wel aan minstens 5 crossen deelnemen (slechtste uitslag van 6 telt niet mee).

21 ACK-ers vonden de weg naar Zandhoven en opnieuw was onze jeugd erg prominent in de meeste jeugdreeksen aanwezig. Vooreerst dikke proficiat aan alle deelnemende ACK-ers; er prijkt weer een mooie beker op vele slaapkamers…

In maar liefst 4 van de 12 jeugdreeksen werd het criterium gewonnen door een ACK-er; van dominantie gesproken. Op nr1 in de eindrangschikking (en dus de grootste beker) eindigden pupil Tim Staut, miniem Pieter Verbiest (die overigens alle 6 de crossen won), kadet Witse Punselie en scholiere Jente Boeckx. Miniem Arne Schrauwen en kadet Elias Boistay eindigden op de tweede plaats in hun reeks na hun clubgenoot.

Bij de volwassenen noteren we een mooie 2e plaats van M+40 Jan Van Roey.

Er rest nog 1 cross dit seizoen: het KAVVV kampioenschap nu zaterdag (19/03) in Stabroek. De winnaar mag zich niet enkel KAVVV crosskampioen noemen maar wordt volgend jaar ook gehuldigd als sportfiguur van de Gemeente Kalmthout. Allen daarheen!