DE PISTEWEDSTRIJDEN KOMEN ERAAN!!

De eerste pistewedstrijden van het seizoen komen eraan.  Met deze willen we dan ook graag reclame maken om deel te nemen aan pistemeetings.  Dit zijn wedstrijden die op de piste (lopen) of op het middenveld (kampnummers) plaats vinden, telkens georganiseerd door een club uit onze regio.  Op zo’n meeting kan je aan maximaal drie nummers deelnemen.  Het gaat dan om zowel spurtnummers (60 tot 400m), langere afstanden (jongsten tot 1000m; dames tot 5km en heren tot 10km) en kampnummers (ver, hoog, kogel, discus, speer..).  Alle ACK-atleten kunnen gratis deelnemen aan deze pistemeetings. Je hebt enkel lidkaart, geel nummer en ACK-truitje nodig.

Wij onderstrepen graag dat de pistemeetings voor iedereen bedoeld zijn! ACK en KAVVV&FEDES (het Verbond waarbij ACK aangesloten is) pleiten voor gezonde sportbeoefening waarbij alle niveaus aan hun trekken komen.  Vanaf 6 jaar tot … ben je welkom en heus niet enkel de allersnelsten of de beste springers/werpers komen aan de start.  Het gaat in eerste instantie om de fun!

Aan alle meetings deelnemen is misschien wat veel (maar kan wél natuurlijk); er zijn best veel wedstrijden in de buurt, bijvoorbeeld bij onze vrienden van GAV (Gooreind), ACSS (Stabroek) en SAV (Schoten).  En natuurlijk hopen wij jullie zeker te zien op de meeting die ACK organiseert op het Sportpark Heikant op 28/05.  Meer info en de volledige zomerkalender vind je op onze website of op de site van KAVVV Atletiek.  Op deze laatste vindt U ook telkens het detailprogramma van iedere wedstrijd.

Alle atleten die tijdens het seizoen aan minstens 5 pistewedstrijden hebben deelgenomen, mogen in augustus meedoen aan de KAVVV pistekampioenschappen.  Deze vinden plaats in Beveren (13/08), Stabroek (20/08) en Burcht (27/08).  Hier wordt gestreden voor de KAVVV-titels.  De ACK’ers die kampioen worden in een discipline, worden ook gehuldigd door de Gemeente Kalmthout als verdienstelijk sporter 2022.

Bij verdere vragen kan U uiteraard altijd terecht bij onze trainers of bestuursleden.  Wij wensen iedereen alvast een fijn zomerseizoen!

Het Bestuur en Trainerskorps van ACK.

ZOMERKALENDER 2022

Raadpleeg www.ack.be en www.kavvv-atletiek.eu voor adressen en uurschema)

zat      7 mei                         13u30                       SAV SCHOTEN       

vrij       13 mei                       18u30                       WAV WOMMELGEM                      

zat       14 mei                      13u30                        AA DEURNE

zat      21 mei                      13u00                        GAV GOOREIND

don     26 mei                      13u30                       ZWAT BURCHT                 

zat      28 mei                      13u30                        ACK KALMTHOUT

zat      4 juni                         13u30                        SAV SCHOTEN

zat      18 juni                       13u30                        ACSS STABROEK

zat       25 juni                      13u30                        ZWAT BURCHT

vrij       1 juli                          18u30                        WAV WOMMELGEM

zat       2 juli                          13u30                        WALO SINT-NIKLAAS

zat       9 juli                          14u00                       AVI WILRIJK            

zat      23 juli                        13u30                        KAVVV BRASSCHAAT

zon     7 aug                         13u00                       WALO SINT-NIKLAAS       

zat      13 aug                      13u00                       KAMPIOENSCHAPPEN BEVEREN         

zat      20 aug                      13u00                       KAMPIOENSCHAPPEN STABROEK

zat      27 aug                      13u00                       KAMPIOENSCHAPPEN BURCHT

!! Noteer alvast ook: Zondag 28 augustus: Gemeentelijke sportdag op Sportpark Heikant!